Cursussen

Cursus Studievaardigheden

 

De overstap naar de brugklas kan soms lastig zijn. Ineens krijg je meer huiswerk op en wordt er een stuk zelfstandigheid van je verwacht. Studiekring Check5 biedt twee diensten aan die kunnen helpen met deze overgang.

 

Intensieve studievaardighedencursus
Deze cursus wordt gegeven aan het einde van de zomervakantie. In 5 sessies van ieder 2 uur zorgen wij ervoor dat de overstap van groep 8 naar de brugklas een stuk gemakkelijker verloopt. Onderdelen als planning, leren leren en het ontwikkelen van je persoonlijke leerstijl maken deel uit van het programma.

 

Workshop studievaardigheden
In twee lessen van twee uur werken we met leerlingen aan de basisvaardigheden waarmee ze kunnen starten in de brugklas. Onderwerpen zoals plannen, ‘ hoe studeer ik’ en werkomgeving komen aan bod. De workshop wordt aan het einde van de zomervakantie gegeven.

 

Interesse? Meld je direct aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Cursus van TL naar havo

 

Goed voorbereid aan de havo beginnen vergroot de kans op een succesvolle instroom. En dat is niet vanzelfsprekend. De theoretische leerweg verschilt op vele gebieden van de havo. Een andere manier van leren, een andere aanpak. Een pittige overstap dus, waar je je het beste goed op kunt voorbereiden. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur. Het doel is dat je aan het einde van de training weet wat je te wachten staat en ben je klaar voor de nieuwe uitdaging.

 

Interesse? Meld je direct aan of neem contact met ons op voor meer informatie.