FAQ

Veelgestelde vragen

 

Waar kan ik de algemene voorwaarden van Check5 vinden?
Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

 

Huiswerkbegeleiding

 

Wie zijn de begeleiders van Check5?
De begeleiders van Check5 studeren veelal aan de Universiteit Maastricht of volgen een Hbo-studie in Limburg. Elke begeleider volgt een training bij Check5 die vier keer per jaar tijdens onze personeelsvergaderingen wordt opgefrist. Daarnaast doorlopen ze allen enkele modules op het gebied van studievaardigheden, ontwikkelingsstoornissen en verslaglegging. Onze begeleiders hebben nog niet zo heel lang geleden zelf op de middelbare school gezeten en zijn daardoor bekend met de leerstof en met waar problemen kunnen ontstaan.
De begeleiders worden aangestuurd door een manager met een management- en/of onderwijsachtergrond.

 

Is het mogelijk om deels overdag, deels ’s avonds huiswerkbegeleiding te volgen?
Ja, dit is mogelijk. Neem contact op met de vestiging van uw keuze om de mogelijkheden te bespreken.

 

Is er een wachtlijst bij Check5?
Dat hangt er vanaf. Sommige locaties hebben een wachtlijst; op sommigen is er nog plek. Om te weten of er nog plek is op de locatie van jouw voorkeur, kun je het beste even bellen naar het hoofdkantoor.
Als er op jouw favoriete locatie een wachtlijst is, is het vaak mogelijk om te starten op een andere locatie en dan over te stappen als er wel een plek vrijkomt.

 

Hoe gaat aanmelding in zijn werk?
Als u uw kind wilt aanmelden voor huiswerkbegeleiding dan kunt u het aanmeldformulier op deze website invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook altijd bellen met het hoofdkantoor. Na aanmelding maken wij met u een afspraak voor een intakegesprek met de locatiemanager. Tijdens dat gesprek wordt afgesproken wanneer de leerling start met de huiswerkbegeleiding.

 

Heeft Check5 contact met de mentor van mijn kind?
Check5 vindt het prettig om samen te werken met de mentoren van onze leerlingen. Als u ons daarvoor tijdens het intakegesprek toestemming geeft, nemen wij contact op met de mentor als daar aanleiding voor is, zoals meer informatie verzamelen over het huiswerk van de leerling. Indien dit het geval is, laten wij u dit uiteraard altijd weten. Mocht u dit contact niet op prijs stellen, dan kunt u dit tijdens het intakegesprek aangeven.

 

Kan ik elke dag een verslag over mijn kind lezen?
Ja, elke dag dat een leerling huiswerkbegeleiding gehad heeft, wordt er door de begeleiders een verslag geschreven dat u kunt lezen door met uw eigen wachtwoord in te loggen op onze site.

 

Bijles

 

Kan je ook om de week een bijles krijgen?
Dit kan in de vorm van een spoedbijles. Bijlessen vinden wekelijks plaats; spoedbijlessen kunnen in overleg gegeven worden.

 

Hoe gaat aanmelding in zijn werk?
Als u uw kind wilt aanmelden voor bijlessen dan vult u het daarvoor bestemde aanmeldformulier op deze website in. Bij ontvangst van het formulier gaan wij de bijles inplannen op een tijdstip waarop zowel uw kind als onze begeleider beschikbaar is. Vervolgens nemen wij contact met u op.

 

Kan ik in een bijles meerdere vakken doen?
Dat hangt af van de begeleider en de vakken. Als een begeleider bijlessen geeft in meerdere vakken die overeenkomen met de behoefte van de leerling is dit mogelijk. Vakken die te zeer uiteenlopen, zoals bijvoorbeeld Frans en scheikunde, zullen waarschijnlijk niet in één bijles aan bod kunnen komen. Wij adviseren overigens om niet meer dan twee vakken tijdens een bijles te behandelen.

 

Kan ik een bijles eenmalig verzetten?
Een bijles kan niet eenmalig verzet worden. Wel kan de bijles structureel verzet worden naar een andere dag of tijdstip. Mocht u de bijles structureel willen verzetten, dan kunt u contact opnemen met onze bijlescoördinator.

 

Administratie

 

Hoe geschiedt betaling?
In het geval van huiswerkbegeleiding ontvangt u aan het begin van de maand een factuur voor die maand. U betaalt dus vooruit. U kunt ervoor kiezen om ons te machtigen om het bedrag automatisch af te schrijven van uw rekening. In principe versturen wij elke factuur via e-mail. Mocht u liever een factuur per post ontvangen, dan kunt u dit tijdens de intake aangeven.
In het geval van bijlessen ontvangt u aan het eind van de maand een factuur voor die maand. U betaalt dus achteraf. U kunt ervoor kiezen om ons te machtigen om het bedrag automatisch af te schrijven van uw rekening. In principe versturen wij elke factuur via e-mail. Mocht u liever een factuur per post ontvangen, dan kunt u aangeven op het aanmeldingsformulier.

 

Ik betaal nu zelf de rekeningen van Check5. Kan ik dit ook automatisch laten doen?
Ja, dat kan, door een machtigingsformulier in te vullen. U kunt een doorlopende machtigingsformulier aanvragen bij onze administratie.

 

Ik wil de huiswerkbegeleiding opzeggen. Hoe gaat dat in zijn werk?
U kunt de huiswerkbegeleiding schriftelijk opzeggen per de 1ste van elke maand. Daarbij geldt er een opzegtermijn van twee weken. Gedurende de laatste weken zullen wij tijdens de begeleiding aandacht besteden over hoe de leerling zelfstandig verder kan gaan met huiswerk maken.

 

Ik wil de bijlessen of basisschoolbegeleiding opzeggen. Hoe gaat dat in zijn werk?
U kunt de bijlessen of basisschoolbegeleiding schriftelijk opzeggen. Daarbij geldt er een opzegtermijn van een maand.Betaal ik toch het hele maandbedrag als er een vakantie in de maand valt?
Check5 baseert de maandprijs op 10 maanden school. In deze maandprijs is de vakantie reeds verrekend.

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit zelf opnieuw aanvragen binnen ons volgsysteem.